SmallHiveProject | www.smallhiveproject.eu

A SmallHiveProjet egy hobbi méhész kísérlet.

A Kis Hive projekt 2017 őszén kezdődött, amikor egy hobbista méhész kis háztáji méhészetet tervezett. A protézismadár jelenleg a 6 éves nyilvános tesztelési fázisban van. Gyorsan tekintse meg az eredmények áttekintését vagy keresse meg a kaptár jelentéseket . Ön is meghívást kap arra, hogy részt vegyen a projektben, és készítsen saját példányt a méhkasról, és tegye nyilvánosságra a méhészeti tapasztalataikat. A projektről és a gazdálkodási tervekről részletes információk a SmallHiveProject kezdőlapján találhatók .

Iratkozzon fel a SmallHiveProject Hírlevélre (*) , hogy tájékozódjon:

A méhkas úgy van kialakítva, hogy megfeleljen a következő követelményeknek:

Ahhoz, hogy megfeleljen ezeknek a követelményeknek, a szerző alaposan felül kaptár térfogata és tervezés a Warre kaptár. Az eredmény egy kis vízszintes kaptár, amely közelíti a kocka alakját (térfogat 25,7 L: magasság 300 mm, szélessége 300 mm, hossz 286 mm).

A kaptár három leválasztható komponensből ( 3D-s koszorúmodell ) áll:

  1. Fix fésű kaptár test, amely hat 35 mm-es távolságú (fészek) fésüléket biztosít.
  2. Teljesen mozgatható, 38 mm széles Huber-stílusú levélkeret
  3. A Huber stílusú hátlap 38 mm-es helyet biztosít egy további fésű számára
A kaptár bejárata a bal alsó részen a kaptár elülső részén helyezkedik el, és átmérője 25 mm. A királyné kizáró behelyezhető a rögzített fésű kaptár test és a levélkeret közé.

A méheket kevés beavatkozással kezelik:
Maga a méhkas erőteljes kezelési eszköz a méhek egészségének és a természeti kolónia-sokszorozásnak. Úgy tervezték, hogy remélhetőleg jól megy, ha többnyire a méheket hagyja. A méhész szerepe az, hogy menedéket nyújtson a méheknek, és végül a mézet is betakarítsa. További részletek ...

Opcionálisan a kaptár csatolható a fákhoz.
A hagyományos méhészet alternatívájaként a honlap szerzője faszerkezetet tervezett. A csalánkiütésnek a fákhoz való csatolása várhatóan nagy telephely-távolságot biztosít, és előnyös a csapdák fogásához (csalibérlet).

(*) Az e-mail elküldésével Ön kifejezetten beleegyezik abba, hogy megkapja a hírlevelet. Az e-mailjei számítógépen lesznek tárolva, és a hírlevél küldésére használják. Tudod, hogy bármikor leiratkozhatsz, ha UNSUBSCRIBE e-mailt küldesz az illetékes kiadónak.