SmallHiveProject | www.smallhiveproject.eu

SmallHiveProjet este un experiment în domeniul apiculturii.

Proiectul Little Hive a început în toamna anului 2017, când un apicultor de hobbyist a creat un mic stupor orizontal pentru apicultura din curtea din spate. Procesul prototip este în prezent în faza de testare publică de 6 ani. Aruncați o privire rapidă asupra rezultatelor generale sau căutați rapoartele de nivel . Sunteți, de asemenea, invitați să participați la proiect prin construirea propriei copii a stupului și să publicați experiența apicolă într-un raport public de stup. Informații detaliate despre planul și planurile de stup sunt disponibile pe pagina de pornire SmallHiveProject.

Abonați-vă la newsletter- ul SmallHiveProject (*) pentru a vă informa:

Stupul este conceput pentru a îndeplini următoarele cerințe:

Pentru a îndeplini aceste cerințe, autorul a reconsiderat complet volumul de stup și designul stupului Warr. Rezultatul este un mic stup orizontal care aproximează forma unui cub (volum 25,7 L: înălțime 300 mm, lățime 300 mm, lungime 286 mm).

Stupul este alcătuit din trei componente detașabile ( modelul 3D al stupului ):

  1. Un corp de corp cu pieptene fixe, care oferă spațiu pentru șase piepteni de 35 mm.
  2. Un cadru de frunze în formă de Huber, cu o înălțime de 38 mm
  3. Un spate în stil Huber, care asigură un spațiu de 38 mm pentru un pieptene suplimentar
Intrarea de stup este situată în partea din stânga-jos a stupului frontal și are diametrul de 25 mm. Poate fi introdusă o excludere de regină între corpul de hrănire cu pieptene fixe și cadrul cadrului.

Albinele sunt administrate cu puțină intervenție:
Acest stup propriu-zis este destinat să fie un instrument puternic de gestionare a favorizării sănătății albinelor și a multiplicării coloniilor naturale. Acesta a fost conceput pentru a speria că merge bine, lăsând mai ales albinele. Rolul apicultorului este acela de a oferi adăpost pentru albine și, eventual, recoltarea mierei. Mai multe detalii ...

Opțional, stupul poate fi atașat copacilor.
Ca o alternativă la stupii convenționali, autorul acestui site a proiectat un copac . Atașarea stupilor la copaci este de așteptat să favorizeze distanțe mari între colonii și să fie avantajoasă pentru capturarea roiului (stup de momeală).

(*) Prin trimiterea e-mailului dvs., sunteți de acord în mod expres să primiți buletinul informativ. E-mailul dvs. va fi stocat pe un computer și va fi folosit pentru a vă trimite Newsletter-ul. Știți că vă puteți dezabona în orice moment prin trimiterea unui e-mail UNSUBSCRIBE către editorul responsabil.